EnergiWatch

Vindbranchen frygter dobbeltregning for tyske flaskehalse

Danske vindmølleejere vil få mindre for deres strøm og blive udelukket fra et gunstigt balacemarked til en værdi af et trecifret millionbeløb, hvis Energinet gennemfører planen om en ny model for specialregulering, siger Wind Denmark.

"Det vil være et konkurrende udbud på urimelige konkurrencevilkår, som vil presse spotprisen ned," siger Wind Denmarks elmarkedschef om Energinets plan. | Foto: PR / Wind Denmark

Den danske vindsektor vil med næb og klør bekæmpe forsøget på at give specialreguleringen dødsstødet, som Energinet forleden meddelte, at de har til hensigt at gøre.

Ifølge Energinet er specialregulering en alt for dyr løsning på problemerne med tyske flaskehalse. I 2020 kostede det 536 mio. kroner. Heraf endte mere end 400 mio. kr. i lommerne på danske vindmølleejere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs