EnergiWatch

Danske brancheorganisationer tordner mod svensk undtagelse

Danske interesseorganisationer er stærkt utilfredse over, at Svenska Kraftnät igen i 2021 vil dispenseres fra EU-lovgivningen om et åbent elmarked. Svenskerne flytter bare deres problemer over på naboerne år efter år, siger Dansk Energi.

Når danske vindmøller producerer meget energi, kan der også i 2021 blive sat begrænsning på den svenske import af hensyn til flaskehalsproblematikker i Vestkystkorridoren. | Foto: René Schütze

Det er begrænset med kærlighed til broderfolket i Sverige på dansk side, efter EnergiWatch har beskrevet, at systemoperatøren Svenska Kraftnät igen i år har ansøgt om undtagelse fra EU's regler om et åbent elmarked, som trådte i kraft 1. januar 2020.

Dansk Energis chefkonsulent Carsten Chachah mener, at Danmark bøder for Svenska Kraftnäts dårskab.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs