EnergiWatch

Dansk finansiering af havvind i Taiwan runder 15 mia. kr.

Med ny muskelkraft fra den grønne fremtidsfond har EKF støttet Ørsteds første Changhua-projekt med 3,4 mia. kr. i projektfinansiering. Afgørende partnerskab, fastslår Siemens Gamesa.

Siemens Gamesa skal levere møllerne til Ørsteds Changhua-projekt. Dog bygges nacellerne syd for grænsen i tyske Cuxhaven. | Foto: Siemens Gamesa

Op igennem 1980'erne stod der typisk Made in Taiwan i bunden af det legetøj, der blev forhandlet i danske butikker. Nu går trafikken imidlertid også den modsatte vej. I hvert fald har de havmølleparker, der er undervejs i østaten, trods omfattende lokaliseringskrav så stort et indhold af dansk knowhow og udstyr, at Danmarks Eksportkredit, EKF, er en fast bidragsyder til finansieringen.

Det var tilfældet på Taiwans første park i kommerciel skala, Formosa 1. Lige som det har været tilfældet på Formosa 2, Yunlin, Changfang og Xidao-projekterne. Mens det nu også er tilfældet for Changhua 1 & 2a-projekt, som Ørsted i mandags frasolgte halvdelen af for 16 mia. kr. Den danske del af projektfinansieringen på det 604 MW store projekt er således på 3,4 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs