EnergiWatch

RWE sælger ud af Vestas-projekter

Canadiere overtager godt og vel halvparten i amerikansk portefølje på 861 MW for 3,7 milliarder.

Foto: RWE

Det tyske energiselskab RWE sælger ud af sine texanske vindparker. Formedelst 600 mio. dollar (3,68 mia. kr.) overtager Algonquin Power 51 pct. af aktierne i projekterne Stella, Cranell, East og West Raymond på samlet 861 MW. Købsprisen svarer dermed til værdi på 1,4 mio. dollar/MW for parkerne.

Det meddeler RWE.

Mens Stella-parken, der er installeret med Nordex-møller, lige som Vestas-parken Cranell ellerede er i drift, er de to Raymond-parker endnu under opførelse med forventet idrifttagelse i 1. kvartal af næste år. I begge tilfælde anvendes 2MW-møller fra Vestas.

Det markante frasalg ændrer ikke på RWE's mål om at have 13 GW vedvarende energi i porteføljen ved udgangen af 2022, slår tyskerne fast. Milliarderne fra salget skal således anvendes til at opføre nye projekter, slås det fast.

Energiselskabet planlægger årlige investeringer på 5 mia. euro i sin VE-division og har aktuelt en udviklingspipeline bestående af projekter med en samlet kapacitet på mere end 22 GW.

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs