EnergiWatch

Amazon laver elkøbsaftaler på 3,4 GW

Med den største europæiske selskabs-PPA til dato for havvind, sikrer Ørsted en stor del af finansieringen på sine tyske nulbud. Den amerikanske teknologikoncern laver dog også langt større aftaler.

Foto: Ørsted

Europas største elkøbsaftale for havvind. Det er ifølge Ørsted, hvad der torsdag middag er indgået med Amazon, der aftager 250 MW fra den kommende tyske havmøllepark Borkum Riffgrund 3 i en tiårig periode.

Dermed kommer Ørsted et finansielt stort skridt nærmere realiseringen af projektet, der er et opkog af de støttefrie projekter, energiselskabet sikrede sig i de tyske udbud i 2017 og 2018. Der ventes at blive truffet endelig investeringsbeslutning på Borkum Riffgrund 3's 900 MW i slutningen af 2021.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs