EnergiWatch

Ørsteds skattesag kan trække ud i et årti

Energiselskabet ved endnu ikke, om andre havmølleparker føjes til Skats milliardkrav, men frygter ikke for fremtidige projekter og mener, at styrelsen ikke forstår selskabets forretning. Sagen kan ende i Højesteret, vurderer chefkonsulent hos BDO.

Ørsteds slogan er ikke ensbetydende med, at der altid skal betales selskabsskat i hjemlandet, mener energiselskabet, der få dage efter at have afsluttet navnesagen i Højesteret nu begynder en ny, der har potentiale til at ende sammesteds. Foto: Martin Lehmann/Politiken

Tirsdag aften ramte børsmeddelelsen fra Ørsted om et krav fra Skattestyrelsen på 6,6 mia. kr. som et lyn fra en klar himmel.

Nu er energiselskabet ikke uvant med ubehagelige lynnedslag. F.eks. ramte en af atmosfærens elektriske udladning forrige august den britiske havmøllepark Hornsea 1 med store konsekvenser til følge. Stort set hele parkens kapacitet faldt med ét af nettet, England blev ramt af den mest omfattende strømafbrydelse i mere end et årti, og Ørsted fik ikke kun røde ører og en pause i produktionen men også en tocifret millionbøde.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere