EnergiWatch

Ørsteds skattesag kan trække ud i et årti

Energiselskabet ved endnu ikke, om andre havmølleparker føjes til Skats milliardkrav, men frygter ikke for fremtidige projekter og mener, at styrelsen ikke forstår selskabets forretning. Sagen kan ende i Højesteret, vurderer chefkonsulent hos BDO.

Ørsteds slogan er ikke ensbetydende med, at der altid skal betales selskabsskat i hjemlandet, mener energiselskabet, der få dage efter at have afsluttet navnesagen i Højesteret nu begynder en ny, der har potentiale til at ende sammesteds. | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Tirsdag aften ramte børsmeddelelsen fra Ørsted om et krav fra Skattestyrelsen på 6,6 mia. kr. som et lyn fra en klar himmel.

Nu er energiselskabet ikke uvant med ubehagelige lynnedslag. F.eks. ramte en af atmosfærens elektriske udladning forrige august den britiske havmøllepark Hornsea 1 med store konsekvenser til følge. Stort set hele parkens kapacitet faldt med ét af nettet, England blev ramt af den mest omfattende strømafbrydelse i mere end et årti, og Ørsted fik ikke kun røde ører og en pause i produktionen men også en tocifret millionbøde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs