EnergiWatch

Ørsted ser ikke skattesag få betydning for konkurrenceevne

Energiselskabet mener, at Skattestyrelsen har en misforstået opfattelse og ikke har forholdt sig til fakta.

Koncernøkonomidirektør i Ørsted Marianne Wiinholt oplyser, at selskabet har anket gårsdagens afgørelse fra Skattestyrelsen. Foto: Ørsted

Energiselskabet Ørsted mener ikke, at udfaldet af den skattesag, som selskabet onsdag orienterede om, og som har resulteret i et krav fra Skattestyrelsen på 6,6 mia. kr. relateret til beskatning af to havvindmølleparker, vil få betydning for selskabets fremtidige konkurrenceevne.

Men selskabet er klar til at bringe sagen videre i EU-systemet, oplyser koncernøkonomidirektør i Ørsted Marianne Wiinholt i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

"Vi mener, Skattestyrelsen har en misforstået opfattelse af, hvordan og hvornår værdiskabelse sker inden for udvikling, konstruktion og drift af havvindmølleparker og ikke har forholdt sig til de fakta, vi har fremlagt for dem. Derfor anker vi afgørelsen, og der igangsættes en proces, hvor de danske og britiske skattemyndigheder skal genoptage dialogen."

"Hvis de ikke bliver enige tages afgørelsen videre til EU-voldgift. Vi mener ikke, at afgørelsen får indvirkning på vores fremtidige konkurrenceevne, da vi har en robust forretningsmodel, men skattebetalingen skal være fair, for at vi ikke stilles dårligere i konkurrencen med vores konkurrenter, siger Marianne Wiinholt i udtalelsen."

Milliardkravet fra Skattestyrelsen handler om dansk beskatning i 2015 og 2016 af selskabets britiske havvindmølleparker Walney Extension og Hornsea 1. Kravet udgør 5,1 mi. kr. samt renter på 1,5 mia. kr.

Afgørelsen hos Skattestyrelsen kom som en stor overraskelse for aktieanalytiker Per Fogh fra Sydbank, som over for Ritzau Finans tirsdag netop udtrykte bekymring for, at sagen kan få konsekvenser for selskabets konkurrenceevne.

"Ørsteds indtjening stammer primært fra Storbritannien og fra havvindmølleparker på det marked, så det vil klart være en bet for Ørsted , hvis der er usikkerhed om beskatning på projekter i Storbritannien."

"Det kan både gøre sig gældende for nuværende projekter og den værdi, som de skal skabe til Ørsted , men også fremtidige projekter. Hvis der ikke kommer en afklaring på det her, så er det min vurdering, at det vil gøre Ørsted mindre konkurrencedygtige på det britiske marked," sagde Per Fogh.

Ørsted-aktien ligger onsdag ved 16.30-tiden i bunden af C25-indekset med et fald på 5,1 pct. til 1061,50 kr.

Skat kræver 6,6 milliarder af Ørsted

Ørsted bygger 430 MWAC sol i Houston

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere