EnergiWatch

Nordex suser i vejret efter positiv analyse

Den tyske vindmølleproducent når op på sit højeste niveau i næste fire år, efter et kvartalsregnskab med første overskud i tre år.

Efterspørgslen på Nordex' møller vokset i 2020. | Foto: Nordex

Aktien i den tyske vindmølleproducent Nordex stiger mandag med 7 pct. til 17,65 euro på børsen i Frankfurt, hvilket er det højeste niveau siden februar 2017.

Udover en generel positiv stemning på markedet nyder aktien godt af en analyseopdatering fra finanshuset Metzler, som mener, at Nordex formentlig snart kan indsnævre spændet for indtjeningsmarginal og relative værdisætning til større rivaler som Vestas og Siemens Gamesa.

Det skriver Bloomberg News.

Analytiker Guido Hoymann fra Metzler skriver i et notat, at Nordex allerede har halet ind på sine peers i forhold til markedsandel og påpeger, at 80 pct. af selskabets 2020.ordrer er på høj-margin-møllen Delta 4000.

Han venter, at Nordex næste år vil opleve en betydelig bedring i profitabiliteten og løfter derfor kursmålet for aktien til 22 euro fra 16 euro og gentager anbefalingen "køb".

Nordex kom i sidste uge med regnskab for årets første ni måneder, hvor omsætningen blev løftet til 3,2 mia. euro fra 1,9 mia. euro i de første tre kvartaler af 2019.

Driftsresultatet målt på EBITDA steg desuden til 70,8 mio. euro fra 60,2 mio. euro, mens overskudsgraden faldt til 2,2 pct. fra 3,1 pct. et år før.

Ordreindgangen i perioden var på 3759 megawatt mod 4742 megawatt for de første ni måneder af 2019.

Nordex venter for hele 2020 et salg på 4,4 mia. euro og en EBITDA-margin på 2 pct.

Ved udgangen af september havde Nordex en samlet ordrebog på 7,9 mia. euro, fordelt mellem 5,1 mia. euro på vindmøller og 2,8 mia. euro på serviceaftaler.

Nordex meldte i forbindelse med sidste uges regnskab desuden mål ud for 2022, hvor ambitionen er et salg på 5 mia. euro og en EBITDA-margin på 8 pct.

Milliardsalg langtfra nok til at rette Nordex op

Nordex dæmper forventninger i relanceret prognose 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs