EnergiWatch

Welcon på vej mod at bygge fabrik i New York

Hvis Equinor vinder i delstatens aktuelle udbud af 2,5 GW havvind kommer den danske leverandør til at bygge en tårn- og fundamentfabrik i Albany.

Foto: Welcon

Mens industrien venter på det endelige startskud for USA's udbygning med havvind, begynder konturerne af en lokal leverandørkæde nu at tegne sig. Equinor annoncerer således, at selskabet vil etablere produktion på havnen i New Yorks hovedstad Albany. Dog under forudsætning af, at New York vælger nordmændene og BP's projekt i det igangværende udbud af op mod 2,5 GW havvind i staten.

"Equinor er spændt over muligheden for at udvide sin forretning i New York, og denne plan vil skabe det første anlæg til havvindtårne og transmissionsstykker i USA. Vores forslag hjælper med at sikre New York og Albanys havn som en regional leder i denne spændende nye industri," siger Equinor Wind US' adm. direktør Siri Espedal Kindem.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs