Massachusetts godkender havvindkontrakt

Endnu inden afgørelsen på delstatens første havpark foreligger er elkøbskontrakten på opfølgeren godkendt.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Shell og EDPR har fået godkendt kontrakten på Mayflower Wind. Departementet for offentlige forsyningsselskaber (DPU) har udstedt direktivet, der siger god for elkøbsaftalen på den 804 MW store havmøllepark, der blev valgt i Massachusetts anden havvindudbud i februar med en pris på 7,8 cent/kWh udjævnet over parkens 30-årige levetid.

"Godkendelsen af disse kontrakter fremmer commonwealthets (Massachusetts, red.) udvikling af en havvindindustri, der vil skabe lokale jobs, anspore til økonomisk udvikling og forsyne Massachusetts' elkunder med ren, billig og modstandsdygtig energi," siger delstatens guvernør, Charlie Baker.

Prisen på Mayflower Wind er godt 7 pct. lavere end hvad Vineyard Wind-projektet i Massachusetts, som i 2018 vandt USA's første havvindudbud. Men selv om også CIP og Avangrids projekt for længst har fået godkendt sin pris, er opførelsen af parken endnu ikke gået i gang, da den føderale myndighed Boem siden sidste efterår har arbejdet på en udvidet miljørapport.

Resultatet af denne skal ifølg planen foreligge den 18. december, hvorefter – i faldt den fører til en godkendt VVM-rapport – der kan udstedes etableringsgodkendelse. Ikke kun til Vineyard Wind men også til de øvrige projekter ud for den amerikanske østkyst. Shell og EDPR har endnu ikke sat snarere tidslinje på hvornår, Mayflower Wind sættes i drift, end at det forventes at ske i "midten af 2020'erne".

Siemens Energy får ordre på Mayflower Wind

Semcos ordrebog i havvind til vejrs men udsatte projekter rammer

Shell og EDPR sætter ny prisrekord for havvind i USA

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også