EnergiWatch

USA's havvind fortsætter i det vindstille

Endnu et udbud sættes i gang mens tre delstater – heriblandt en, Donald Trump har dømt ude – går sammen om at fremme havvind. Ørsted forventer at deltage i "langt størstedelen" af udbuddene.

Foto: AWEA

Det er ikke kun New York og New Jersey, der aktuelt afholder udbud over store mængder havvind. I ly af de store delstater har Rhode Island igangsat sit andet udbud, der skal føje 600 MW til de 400 MW, der sidste år blev tildelt Ørsteds Revolution Wind-projekt. Mens Maryland ventes at tildele yderligere 400 MW til inden årets udgang.

Begge dele understreger den amerikanske havvindindustris eksplosion de seneste år, hvor 12 GW enten er tildelt eller er i udbud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs