EnergiWatch

Fransk finanshus jonglerer ejerskab af Vestas over 5 pct.-grænsen

Société Générale solgte ud af sine aktier umiddelbart før Vestas opkøbte Mitsubishi Heavy Industries andel i MHI Vestas, men har nu købt op igen.

Foto: Statkraft / Ole Martin Wold

Det franske finanshus Société Générale har over de seneste par dage solgt og købt aktier i Vestas og dermed bragt sit ejerskab af den danske vindmøllekoncern frem og tilbage over den indberetningspligtige 5 pct.-grænse.

Midt i sidste uge solgte Société Générale ud af Vestas-aktierne og nedbragte dermed sin ejerandel til 4,75 pct. fra 5,76 pct. Men dagen efter købte finanshuset igen op i aktierne og øgede sin ejerandel til 6,26 pct.

Vestas-aktien faldt på dagen for aktiesalget med 2,1 pct., men steg dagen efter 7,6 pct. efter meddelelsen om, at det danske selskab havde aftalt overtagelse af japanske MHI halvpart i det fælles havvindmølleselskab MHI Vestas Offshore.

Semco henter tidligere Vestas-mand

Corona får Vestas til at sno sig

GE tager førerposition på travlt USA-marked 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs