EnergiWatch

European Energy bygger dansk solpark på 300 MW

Aabenraa Kommune har godkendt opførelsen af, hvad der bliver Nordeuropas største solcellepark på 340 hektar. Den er i fuld drift om et år.

Foto: BOSCH

Æraen for enorme solcelleparker er for alvor over Danmark. Efter at Aabenraa Kommune onsdag aften godkendte en lokalplan på cirka 340 hektar, har European Energy truffet beslutning om at opføre Nordeuropas største solpark på 300 MWp formedelst en investering på mere end en mia. kr.

Parken opføres vest for Aabenraa ved Hjolderup og Fogderup. Ganske passende, eftersom der er brug for at ruppe neglene for at få opsat solcellerne til planlagt tid. Mens arbejdet går i gang til foråret, forventes parken i fuld drift inden udgangen af 2021.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Tennet udskifter økonomidirektør

På den første dag i 2022 tiltræder Arina Freitag som Tennets nye økonomidirektør som afløser for Otto Jager, der har siddet på posten siden 2013.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs