EnergiWatch

Tyske vindmøller bekymrer dansk kommune

Flere tyske vindmøller på vej tæt ved den dansk-tyske grænse bekymrer Aabenra Kommune, der imidlertid har besluttet ikke at gøre indsigelse, skriver jv.dk.

Foto: EnergiMidt

Placering af en ny tysk vindmøllepark få kilometer syd for den dansk-grænse skaber bekymring i Aabenraa Kommune og blandt borgere, skriver Jyske Vestkysten.

"Aabenraa Kommune er bekymret for den fortsatte udbygning med vindmøller i grænseområdet og ønsker fortsat dialog på tværs af tyske og danske myndigheder," fremgår det ifølge jv.dk af høringssvaret.

De tyske myndigheder har via Miljøstyrelsen anmodet om at gennemføre en høring hos instanser i Danmark, der kan blive berørt af vindmølleparken og dens i alt syv vindmøller.

Aabenraa Kommune mener ikke, der er grundlag for at gøre indsigelse mod planerne med den begrundelse, at de danske miljøkrav vil blive overholdt.

"Vindmølleparken overholder dansk lovgivning, men omvendt er vi meget opmærksomme på, at borgerne tæt ved grænsen på dansk side er bekymrede for udviklingen," siger Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by i Aabenraa Kommune, til jv.dk.

Vattenfall flytter planlagte vindmølleparker efter lokale protester

Et år efter massiv kritik: Kæmpemøller ødelægger ikke kendt surfspot

Dansk milliardsalg af vindmøller sat i gang

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere