EnergiWatch

Vestas-møller lukkes ned efter flere vingeknæk

Efter fjerde vingefejl på halvandet år har en af USA's største vindmølleejere lukket ned for 46 Vestas-møller. Fejlen peger mod mølleproducentens nylige milliardhensættelse.

En mølle som denne V110-2.0'er på vindparken Beaver Creek har knækket en vinge. | Foto: Mortenson

I torsdag opdagede en tekniker, at størstedelen af en møllevinge var faldet af på Midamericans amerikanske vindpark Beaver Creek.

Det var imidlertid ikke første gang, at der har været problemer med vingerne på en af de møller, Warren Buffet-selskabet har fået installeret i forbindelse med sit gigawattstore Wind XI-projekt. I september knækkede en vinge af på Arbor Hills-parken. Mens noget tilsvarende skete både sidste oktober og i april 2019 på Orient-parken, hvor knækket i alle tilfælde er sket ude på vingen snarere end ved roden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs