EnergiWatch

Græsk blæst smadrer trio af Vestas-møller

En gammel mølle kollapsede mens andre blev krøllet godt sammen af januarstorm på græsk ø.

Foto: TVStar.gr / Dimitris Stavradis

Stormen Hefaistion raserede i sidste uge dele af Grækenland. Ikke mindst øen Evia ud for Athen, der er hjemsted for en stor del af den første generation af græske vindmøller, der blev sat op fra midten af 1990'erne. Nu er øen imidlertid mindst en færre af slagsen.

Med vindstød på op til 160 km/t slog stormen således dele af vindparken Bourlari i stykker. Det skriver en række græske medier, heriblandt den lokale tv-kanal Star TV.

Parken består af 11 af Vestas' V47'ere, der blev sat op i 1999. Flere medier skriver, at hele mølleparken er væltet omkuld, men billederne viser dog kun en enkelt kollapset mølle samt yderligere to, der henstår i sølle stand. En med knækket vinge og en anden helt uden vinger og en gedigent mavepuster i midten af tårnet.

Vestas bekræfter over for EnergiWatch, at tre møller har fået med naturens krabask. Mølleproducenten noterer deruden, at kunden selv overtog serviceforpligtelserne i 2005. Endelig modsiger Vestas et udsagn, der har været nævnt og kritiseret i flere græske medier, om at møllerne ikke længere var i drift men blot ikke pillet ned.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs