EnergiWatch

European Energy lægger sidste kort i kystnær kabale

Næsten ni år efter første ansøgning beder projektudvikleren nu om tilladelse til at etablere 560 MW fordelt på to kystnære havmølleparker. En ny trussel toner imidlertid frem nær målstregen, og myndighederne ser ikke ud til at tro på projektet.

European Energy vil ændre visualiseringen af Jammerland Bugt med virkelige møller, der skal i drift i 2023. | Foto: Visualisering, European Energy

Der er nogle ting, der ikke kræver det store politiske aftræk. Eksempelvis tog det blot 33 dage fra konceptet om energiøer først blev foreslået af regeringen, til 98 pct. af Folketinget havde indgået en aftale om at bygge to af dem. Andre ting får lov at krogmodne lidt længere. Eksempelvis er det 3.159 dage siden, at European Energy søgte om forundersøgelsestilladelser til de to kystnære parker, Omø Syd og Jammerland Bugt.

Nu er projektudvikleren imidlertid nået til det afgørende skridt. Fredag indsendes ansøgningerne om etableringstilladelser til de to parker med håbet om at kunne opføre 560 MW kystnær havvind i 2023. Hvilket dermed vil have været markant længere tid undervejs end de mindst 5 GW havvind, der senest i 2030 planlægges opført i relation til energiøerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs