EnergiWatch

European Energy lægger sidste kort i kystnær kabale

Næsten ni år efter første ansøgning beder projektudvikleren nu om tilladelse til at etablere 560 MW fordelt på to kystnære havmølleparker. En ny trussel toner imidlertid frem nær målstregen, og myndighederne ser ikke ud til at tro på projektet.

European Energy vil ændre visualiseringen af Jammerland Bugt med virkelige møller, der skal i drift i 2023. | Foto: Visualisering, European Energy

Der er nogle ting, der ikke kræver det store politiske aftræk. Eksempelvis tog det blot 33 dage fra konceptet om energiøer først blev foreslået af regeringen, til 98 pct. af Folketinget havde indgået en aftale om at bygge to af dem. Andre ting får lov at krogmodne lidt længere. Eksempelvis er det 3.159 dage siden, at European Energy søgte om forundersøgelsestilladelser til de to kystnære parker, Omø Syd og Jammerland Bugt.

Nu er projektudvikleren imidlertid nået til det afgørende skridt. Fredag indsendes ansøgningerne om etableringstilladelser til de to parker med håbet om at kunne opføre 560 MW kystnær havvind i 2023. Hvilket dermed vil have været markant længere tid undervejs end de mindst 5 GW havvind, der senest i 2030 planlægges opført i relation til energiøerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs