EnergiWatch

Dansk selskab tester bølgeenergi på Gran Canaria

Wavepiston er klar til at teste sin teknologi i fuld skala for første gang. Virksomheden satser på at udrulle sit koncept i ø- og lokalsamfund.

Foto: PR Wavepiston

Wavepiston er nu nået til sidste fase af sit projekt, hvor bølger bliver omdannet til energi, samtidig med at havvandet afsaltes, så det kan drikkes.

Det skriver Berlingske Business.

Selskabet satser på at udrulle konceptet i ø- og kystsamfund, da efterspørgslen er størst der. Indtil videre er teknologien blevet testet på den danske vestkyst, men nu skal den på Gran Canaria testes i fuld skala for første gang.

"På alle øer med mellem 1.000 og 100.000 indbyggere er gennemsnitsprisen på en kilowatt-time næsten tre kroner. Det siger vi, at vi kan halvere med vores system. Det gør, at vi har et nichemarked, man kan starte ud med," siger Michael Henriksen, der er adm. direktør for virksomheden til avisen.

Bølgefirma fik 35 mio. kr. i EU-støtte: "Det er en helt anden verden end vi er vant til"

Bølge-virksomheden Wavepiston arbejder tæt sammen med DTU 

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs