EnergiWatch

Vestjyder løser sydkoreansk mastodonts hovedbrud

Esbjergensiske Blaaholm har nu færdiggjort tre nye produktionslinjer hos den sydkoreanske tårnproducent, CS Wind.

CS Winds fabrik i Taiwan. | Foto: PR / CS Wind

Den sydkoreanske tårnproducent, CS Wind, stod sidste år med et misundelsesværdigt problem.

De havde så mange ordre til især de buldrende vækstmarkeder i østen, at de ikke kunne følge med, og der var llige knapt nok med plads på de produktionsfasciliteter, som CS Wind Taiwan havde i Taichung kommune.

Løsningen kom danske Blaaholm fra vindblæste Vestjylland med i form af svejseportaler til tre nye produktionslinjer.

"Jeg havde tillid til at Blaaholm kunne løse opgaven. Svejseportaler er velkendte systemer hos andre tårnproducenter, og løsningen sikrer, at vi opnår den ønskede kapacitet på begrænset plads. Jeg erfarede også at Blaaholm havde forståelse og dybdegående viden om tårnproduktion. De ved også godt, at det ikke er så simpelt som det ser ud."  siger Mr. Park, chef for CS Wind Taiwan. 

CS Wind er en vaskeægte mastodont indenfor tårnproduktion. Siden selskabet for 16 år siden fik sin første kontrakt med Vestas, har det sydkoreanske selskab produceret tårne for samtlige store vestlige producenter. Og siden 2003 har selskabet produceret 9619 tårne til hav- og landvindmøller.

Blev løst digitalt

CS Wind efterspurgte kranløsninger på begrænset plads og med 100 medarbejdere på fabrikken, der var uerfarne med SAW-svejsning, havde Blaaholm en svær opgave, som CS Wind dog påpeger blev løst til UG med kryds og slange.

Og det endda på trods af at der med en meget stram tidsplan ikke var mulighed for at besøge Blaaholm og få fysisk træning i service, vedligehold og operation. I stedet har al support og træning foregået digitalt.

"Blaaholm teamet har udvist venlig support og effektiv online support, så det har fungeret rigtig fint" siger Mr. Park.

Også i det vestjyske er der tilfredshed at spore.

"Samarbejdet i projektet med Mr. Park og Mr. Lee samt hele CS Wind teamet har været fantastisk. Ugentlige skypemøder og statusrapporter har sikret at alle interfaces, specifikationer og krav er blevet mødt. Fordelene ved det enestående samarbejde betyder, at vi har løst udfordringerne med implementering af specialløsninger for at sikre CS Wind maksimalt output" siger Thomas Thyssen, forretningsudviklingschef i Blaaholm Hard Automation.

Stadig flere tårne

CS Winds fabrik i Taiwan skal producere 110 tårne årligt og vil være et knudepunkt i udbygningen af områdets havvind.

CS Wind i sit taiwanske setup indgået et samarbejde med den lokale maskinproducent Chin Fong, hvor der ikke blot er indgået en rammeaftale med Siemens Gamesa om levering af tårne til bl.a. Ørsteds projekter i Changhua.

I efteråret 2018 lykkedes det nemlig tillige at kapre den anden store mølleaktør i markedet, MHI Vestas, som kunde fra det hidtige valg, kinesiske CSMC.

Vestjyder kaprer koreansk nøglekunde 

Ny straftold kan koste vindindustrien dyrt

Jysk underleverandør skuffet over indtjening 

Mere fra EnergiWatch

Vestas fordobler årets ordreindtag i USA

Mølleproducenten modtager årets foreløbigt klart største ordre på sit historisk set største marked – målt på et andet betydeligt parameter er den dog samtidig også lille.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs