EnergiWatch

Vestas-direktør ser stærkt signal i regnskab

Det massive løft i omsætningen samt det faktum, at der trods corona nu atter er sat en prognose for året, giver et stærkt signal til markedet, mener Marika Fredriksson.

Foto: vestas

Vestas sender et stærkt signal til markedet med sin udvikling i andet kvartal og relanceringen af forventningerne til 2020.

Det mener vindmølleproducentens finansdirektør, Marika Fredriksson, i et interview med Ritzau Finans.

"Vi er ekstremt glade for vores performance i betragtning af omstændighederne i et globalt miljø påvirket af covid-19," siger Marika Fredriksson.

Hun fremhæver, at Vestas i andet kvartal har formået at løfte sin omsætning med 67 pct. fra samme periode sidste år til godt 3,5 mia. euro.

Det var langt over analytikernes forventninger på rundt regnet 2,6 mia. euro.

"I forhold til, hvad vi har leveret til kunderne, så vil jeg sige, at det er en rigtig stærk udvikling. Samtidig er vi også i stand til at genindføre vores prognose for hele året," påpeger Marika Fredriksson.

Forventningerne til 2020 har været suspenderet siden april, men Vestas gentager i halvårsregnskabet den oprindelige omsætningsforventning for hele året på 14-15 mia. euro.

Forventningerne til EBIT-marginen er imidlertid justeret ned til 5-7 pct. fra 7-9 pct., som var prognosen før suspenderingen.

"Jeg vil sige, at det er et meget stærkt signal til markedet, så overordnet set er jeg meget glad for udviklingen og hvad organisationen har kunnet klare under omstændigheder som disse," siger Marika Fredriksson om udviklingen i andet kvartal.

Vestas forbliver i rødt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere