EnergiWatch

Norsk solselskab lander potentiel storaftale i Sydkorea

Ocean Sun har i første omgang solgt en licens til flydende solcelleanlæg i Sydskorea, der kan være millioner værd for selskabet.

Foto: Acciona

Det norske solselskab Ocean Sun har landet en licensaftale i Sydkorea om etablering af flydende solanlæg. Aftalen kan være flere hundrede mio. kr. værd, skriver Dagens Næringsliv.

Det norske selskab har indgået aftalen med det sydkoreanske energiselskab EN Technologies, der udspringer af elektronikgiganterne Samsung og LG.

Ocean Sun udviklede tilbage i 2017 et testanlæg i Norge, men det er et lidt andet og større anlæg, selskabet skal være med til at udvikle i Sydkorea.

I første omgang køber det sydkoreanske energiselskab en licens til at benytte Ocean Suns teknologi til etablering af et pilotprojekt, der ifølge planen skal udvikles til stor skala inden for vanddæmning, skriver Dagens Næringsliv.

Ocean Sun, der siden 2016 har forsket i flydende solcelleanlæg i bl.a. Norge og Singapore, tilbyder licensaftaler, hvor udviklere og uafhængige elproducenter kan udnytte licenserne til deres egne projekter.

Equinor vil bygge flydepark på 800 MW i 2023

CIP venter solidt marked for flydende havvind sent i 2020'erne

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere