EnergiWatch

Vestas' adfærd afgørende hvis aktien skal være bæredygtig

Ifølge iagttagere af bæredygtige investeringer bør Vestas både gå mere til stålet, når det kommer til CO2-reduktioner, og fokusere på det lokale islæt i mere efterlevelse af produktionskrav.

Foto: vestas

Vestas er ikke nødvendigvis en bæredygtig investering, selv om selskabet leverer bæredygtige løsninger. Vestas' adfærd er afgørende, vurderer eksperter.

Det skriver dagbladet Børsen.

Selv om Vestas leverer bæredygtig vindenergi, kan produktionen tære på verdens naturressourcer og være i uoverensstemmelse med menneskerettigheder og ansvarlig adfærd.

"Man er nødt til at se på, hvilke løsninger selskabet leverer, og hvilken adfærd det udviser. Vestas er interessant, fordi det var et af de første selskaber, der røg i kassen "bæredygtige aktier", men det gjorde det kun, fordi det leverer en bæredygtig løsning. Det er slet ikke nok i dag," siger Søren Larsen, der er chef for bæredygtige investeringer i Nykredit, til Børsen.

Vestas bør derfor skære i CO2-udledningen, hvis selskabet skal være CO2-neutralt i 2030, mener han.

En del af udfordringen består i at finde en bæredygtig løsning til produktionen af stål, der i dag ikke kan gøres CO2-neutralt.

I SDG Invest mener man, at Vestas står stærkt i forhold til målsætningen om CO2-neutralitet i 2030.

I stedet fokuserer Anne-Louise Thon, der er medstifter af SDG Invest, på brud på menneskerettighederne, hvor Vestas før har været i vælten for sager i blandt andet Mexico og Kenya.

Hun forklarer, at Vestas har været "på kant med" FN's deklaration om indfødtes rettigheder. Vestas bør derfor samarbejde mere med lokale NGO'er og eksperter inden for jura og menneskerettigheder, lyder vurderingen.

Vestas vil være CO2-neutral i 2030

Vestas var langt mindre bæredygtig i 2018

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs