EnergiWatch

Vestas var langt mindre bæredygtig i 2018

Mølleproducentens andel af vedvarende energi faldt med 13 procent sidste år, hvor der blev produceret både mere CO2 og affald. Miljødirektør medgiver, at det kan se hyklerisk ud, men fastholder, at Vestas bliver stadig mere bæredygtige.

Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner/

Forrige år skruede Vestas op for sine klimaambitioner. I sin bæredygtighedsrapport fremhævede mølleproducenten sin indmeldelse i det selskabelige klimainitiativ RE100 og opremsede, hvordan det i 2017 var gået frem på alle klimaparametre. Andelen af vedvarende energi steg, mængden af affald faldt, og allerede tre år før planlagt var klimamålet om reduktion af selskabets CO2-aftryk nået. Derfor blev målene skærpet frem mod 2020.

"Hos Vestas har vi en historik om at udfordre status quo og sætte dristigere mål for at skubbe til grænserne af vores teknologi for at være i front af den vedvarende energiomstilling. Vi gør det for at gribe nye forretningsmuligheder og for at være en dominerende spiller i vores bæredygtige udvikling," fastslog adm. direktør Anders Runevad blandt andet i rapporten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs