EnergiWatch

Grøn erhvervskoalition vil have halvdelen af elmarkedet i USA

Anført af den amerikanske vindbranche vil grønne energiproducenter sætte sig på halvdelen af USA's elektricitet om ti år.

Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

I forvejen er USA verdens vigtigste marked for vindmølleproducenter og vindudviklere, men en koalition af grønne energiproducenter med den amerikanske vindbranche i spidsen sætter sig nu et nyt mål om, at grøn strøm skal tegne sig for halvdelen af USA's elektricitet om ti år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra American Wind Energy Association (Awea).

Det er et fælles engagement mellem brancherne for vind, vand, sol og energilagring, som via et aktivt samarbejde skal sikre, at målet opfyldes.

I dag står forskellige vedvarende energikilder for 19 pct. af USA's strømforsyning, med vindenergi og vandenergi begge på 7 pct.point, men målet er, at det skal løftes til 51 pct. i 2030, og til den tid skal vindsektoren levere 20 pct., fremgår det.

Hydro spås i den sammenhæng en mere behersket vækst til at tegne sig for 9 pct., mens solenergi ses vokse fra de nuværende 3 pct. til 20 pct.

I 2020 har USA for første gang nogensinde udsigt til at få mere strøm fra grønne energikilder end fra kul, skrev New York Times tidligere i maj med henvisning til de amerikanske energimyndigheder, EIA. For bare ti år siden udgjorde kul halvdelen af amerikanernes strøm.

USA hiver 25 GW vindparker ud af farezonen

Fremskridt for CIP's amerikanske parker

 

Ørsted kan få klarhed om Ocean Wind til efteråret

Analytiker: USA-forsinkelser kun et mindre hår i suppen for Ørsted

 

 

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere