Analytiker: USA-forsinkelser kun et mindre hår i suppen for Ørsted

Ørsted melder i sit regnskab for første kvartal om øget risici for forsinkede havvindprojekter i USA. Men det er "ikke noget, der får den helt store effekt," vurderer Per Fogh, aktieanalytiker hos Sydbank.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted
AF RITZAU FINANS

Ørsted har onsdag morgen leveret et rigtig stærkt regnskab for årets første kvartal. Der er dog mindre hår i suppen, da energikoncernen kan fortælle om en øget risici for forsinkelser blandt udviklingsprojekter i USA.

Men det er ikke noget, som for alvor får de røde lamper til at blinke hos analytiker Per Fogh fra Sydbank.

"Det ser ud til, at godkendelserne for projekterne lader vente på sig, og det øger selvfølgelig usikkerheden om de projekter. Men det er ikke noget, jeg ser få den helt store effekt," vurderer han og tilføjer:

"At de skubbes et års tid, øger selvfølgelig risikoen for, at Ørsted ikke kan nå sit investeringsmål på 200 mia. kr. frem mod 2025. Det tror jeg nu stadig godt, Ørsted kan, men det er et lille hår i suppen."

Ørsted kunne i sidste uge fortælle, at havmølleparken Skipjack udskydes et år og nu ventes at være i drift ultimo 2023, og onsdag er det så South Fork i New York, der højst sandsynligt forsinkes til efter 2022.

Derudover oplyses det, at der ved de større projekter Revolution Wind, Ocean Wind og Sunrise Wind nu også ses en øget risiko for forsinkelser. De forventes dog fortsat idriftsat i 2023 og 2024.

Ørsted fortæller dog samtidig, at der først forventes mere klarhed om, hvorvidt de nuværende idriftsættelsestidspunkter fortsat er realistisk efter sommer.

"Det begynder at ligne en lidt sammenklumpet pipeline i 2023, 2024 og 2025, hvis de skubbes til de år. Så er der meget, der skal opføres der," lyder det fra aktieanalytiker Per Fogh.

Driftsindtjeningen overraskede særdeles positivt

Overordnet set leverede Ørsted er et stærkt regnskab, hvor særligt driftsindtjeningen (EBITDA) overraskede positivt. Posten viste 6805 mio. kr., hvilket var knap 1000 mio. kr. bedre end ventet blandt analytikerne.

Væksten var særligt drevet af udviklingen i havvind, hvor blandt andet en øget produktion fra Hornsea 1 og højere vindhastigheder løftede resultatet til 5632 mio. kr. – knap 13 pct. mere end medianestimatet.

"Ørsted melder om noget højere vindhastigheder end normalt, så det er klart noget, der er positivt for indtjeningen," lyder det fra Per Fogh.

Omsætningen faldt omvendt mere end ventet. I kvartalet nåede den 15.376 mio. kr., hvilket var et større fald end ventet. Analytikerne estimerede 16.321 mio. kr. mod 17.239 mio. kr. samme kvartal sidste år.

Ørsted fastholder i onsdagens regnskab sin forventning til 2020 om et EBITDA-resultat for de fortsættende aktiviteter eksklusive frasalg på 16-17 mia. kr., hvilket også var meldingen i slutningen af marts.

På børsen i København kvitterer investorerne for morgenens regnskabstal ved at sende Ørsted-aktien op med 0,7 pct. til 715,20 kr. Det generelle marked i form af C25-indekset falder 0,3 pct. til 1233,74.

 

Ørsted tilbagekøber aktier 

Ørsteds drift banker frem trods corona

Ørsted-park bliver et år forsinket 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også