EnergiWatch

Analytiker: Tiltrængt og rigtig godt nyt med stor ordre til MHI Vestas

Britisk ordre viser, at MHI Vestas stadig kan være med i udbuddet om de store havvindmølleordrer, selv om konkurrenterne det seneste år har lanceret store, attraktive møller, siger aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

Foto: MHI Vestas

Det er en kæmpestor og vigtig betinget ordre, som MHI Vestas har landet i Storbritannien.

Ordren viser, at selskabet stadig kan være med i udbuddet om de store havvindmølleordrer, selv om konkurrenterne det seneste år har lanceret store, attraktive møller.

Det siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, tirsdag til Ritzau Finans.

"Det er rigtig godt og tiltrængt nyt. Det er med til at bekræfte, at MHI Vestas er et selskab, man skal regne med i den her industri," siger han og påpeger, at ordrerne ikke er væltet ind hos selskabet den seneste tid.

"Det er en kæmpe stor ordre, i forhold til hvad MHI Vestas ellers har landet. Der har været langt mellem ordrerne," siger Jacob Pedersen.

MHI Vestas oplyste mandag, at selskabet har indgået en betinget aftale om levering af vindmøller med en samlet kapacitet på 1140 megawatt (MW) til et havvindprojekt i Storbritannien.

Jacob Pedersen fortæller, at producenten af havvindmøller den seneste tid har været plaget af hård konkurrence.

"For mig ændrer ordren ikke på, at MHI Vestas er udfordret af, at konkurrenterne er på vej med nogle produkter, som for mange kunder godt kan se mere interessante ud," siger han.

"Vi har set mange af de andre konkurrenter løbe med store ordrer, og vi har set dem præsentere nye vindmøller, uden at der rigtigt er kommet noget nyt fra MHI Vestas," fortsætter han.

Konkurrenten Siemens Gamesa lancerede for nogle uger siden en ny gigantisk havvindmølle på 14 MW, og den amerikanske konkurrent General Electric tilbyder også en 12 MW-havvindmølle.

Til sammenligning har MHI Vestas' største mølle en kapacitet på 10 MW.

Alligevel må den store ordre give selskabet tillid til, at det kan være med helt fremme i kapløbet om de store ordrer.

"Havde du spurgt mig for et år siden, havde der ikke været så meget tvivl om det, men GE og Siemens Gamesa har vundet nogle meget store ordrer med deres havvindmøller," siger Jacob Pedersen.

MHI Vestas er et joint venture-selskab mellem danske Vestas og japanske Mitsubishi.

Vestas-aktien stiger tirsdag morgen 1,3 pct. til 692,40 kr.

MHI Vestas indgår betinget britisk aftale 

Vestas og Siemens Gamesa topper konsolideret vindmarked

 

 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs