EnergiWatch

Udvikler laver aftale om 500 MW støttefri dansk sol

Greengo indgår partnerskab med tysk energisselskab om finansiering af otte danske solanlæg i storskala, heriblandt flere på over 100 MW. Nu er det tid til at vise, at sol er den billigste energiform i Danmark, fastslår direktør.

Foto: GreenGo

Ekspansionen af – støttefri – dansk solenergi er for alvor ved at tage fart. Mens politikerne er optaget af forhandlinger om energiøer til havvind og modning af grøn brint, har den danske projektudvikler Greengo landet en aftale med tyske Encavis om finansiering af otte solanlæg på mere end 500 MW. Projekter, der skal etableres uden om udbudsordninger og andre form for statslige dikkedarer.

"Der er ikke grund til at vente på nogen. Vi behøver ikke tilskud og alt muligt for at komme i gang," siger adm. direktør i Greengo, Karsten Nielsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Tennet udskifter økonomidirektør

På den første dag i 2022 tiltræder Arina Freitag som Tennets nye økonomidirektør som afløser for Otto Jager, der har siddet på posten siden 2013.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs