EnergiWatch

Siemens Gamesa 14 MW-møller valgt til første projekt

Havmølleproducenten vil producere naceller til sin nylancerede stormølle i Taiwan, hvor den første betingede ordre nu er i hus mens der forhandles om en godt tredobling af ordren.

Foto: Siemens Gamesa

Da Siemens Gamesa i sidste uge lancerede sin nye 14 MW-maskine var havmøllechef Andreas Nauen ikke i tvivl.

"Med mit kendskab til projekterne og hvilke stadier, de er i, er jeg ekstremt optimistisk. Der kommer noget ud ret snarligt," konstaterede han om den nye mølles ordrepipeline.

Nu er Siemens Gamesa da også klar til at annoncere sin første – om end betingede – ordre på møllen. Northland Power og Yushan Energy peger således på SG 14-222 DD til projektet Hai Long 2 på 300 MW, hvor producenten har været foretrukket leverandør siden november.

Det er imidlertid ikke den eneste bestilling, der kan være på vej fra den kant. Der er således også overvejelser om at anvende den nye mølle på den resterende del af udviklernes taiwanske portefølje på 1.044 MW bestående af projekterne Hai Long 2B og 3 på 744 MW.

Det meddeler Siemens Gamesa tirsdag.

"Vi er henrykte over, at Hai Long-partnerne har valgt vores nyeste maskine og er meget spændte på at arbejde tæt sammen om at gøre dette projekt til den første installation af SG 14-222 DD i Stillehavsasien," siger Andreas Nauen om aftalen med Northland og Yushan.

Endnu mangler der at falde et par ting i hak, før ordren kan gøres fast og ubetinget. Primært skal udviklerne have godkendt deres lokaliseringplan af de taiwanske myndigheder. Projektet, der var en del af Taiwans første kapacitetstildeling i april 2018, indgik en PPA med det statslige forsyningsselskab Taiwpower sidste år. Men der mangler fortsat en accept af udviklernes lokaliseringsplan (IRP)

Det kan møllevalget imidlertid hjælpe til med, eftersom Siemens Gamesa som led i deres nyannoncerede udmelding om at gøre Taiwan til et sydøstasiatisk eksportcentrum vil producere naceller til deres nye maskine i Taichung – såfremt myndighederne godkender Hai Long 2's planer.

"Vi er meget stort over at være i stand til at afsløre den planlagte anvendelse af denne gigantiske mølle i Taiwan med Hai Long-partnerne. Det passer vores fælles vision om at etablere et konkurrencedygtigt og bæredygtigt havvindcentrum for den resterende region," siger Siemens Gamesas regionschef for sydøstasien, Niels Steenberg.

I forbindelse med præsentationen af sit regnskab for årets 1. kvartal i sidste uge noterede Northland Power sig, at selskabet forventer at indgå PPA'er på de to udvidelsesparker til Hai Long i løbet af 2020. Samtidig bemærkede udvikleren sig dog, at "covid-19 har føjet usikkerhed til timingen af de kortsigtede udviklingsmilepæle".

Teknisk er Siemens Gamesa klar til 20 MW-møller og rotorer på 300-meter

Siemens Gamesa har ikke plads til fejl med ny mølle

Siemens Gamesa lancerer 14 MW-mølle

Siemens Gamesa udvider i Taiwan

Siemens Gamesa foretrukken leverandør til projekt i Taiwan

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere