EnergiWatch

Ørsted tror ikke på én stor energiø i 2030

Energiselskabet vil have en kabelforbindelse til Polen inkluderet i det udbud, der skal sætte gang i en energiø ved Bornholm. Et kompleks på 10 GW i Nordsøen vil derimod være for komplekst på blot ti år, mener direktør.

Tennet og Energinet lancerede i 2017 tanken om en energiø i Nordsøen. Selv om Ørsted bifalder tanken, behøver det hverken være en ø eller i Nordsøen. | Foto: PR TenneT

2020 står til at blive et afgørende år i dansk energipolitik. Efter mere end et halvt års bevægelse på stedet skal regeringen ud af startblokken i foråret, hvor klimahandlingsplanen skal føje reelt indhold til målet om at reducere den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030.

En del af ruten blev allerede fastlagt med det forståelsespapir, Socialdemokratiet indgik med sine støttepartier efter valget. Ikke mindst omkring havvind, hvor der blev givet håndslag på afsøgningen af to store muligheder. Dels en fælles strategi med nabolandene om en markant udbygning i Nordsøen, og dels det ledsagende ønske om, at en energiø på mindst 10 GW skal være tilkoblet senest i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs