EnergiWatch

Vestas lander vietnamesisk rekordordre

Møllerne er justeret til en højde på 162 vil dermed være de højeste møller i landet med en god margin.

Vestas' V150-4.2 får stylter på til det vietnamesiske marked. | Foto: vestas

Vestas skal levere møller til to unavngivne parker i Vietnam.

Der er tale om 16 V150-4.2 MW møller, men hvis du bare ser møllerne, vil de måske syne af mere.

Der er nemlig ikke tale om almindelige modeller, men skræddersyede møller med en navhøjde på hele 162 meter. Dermed vil møllerne næsten være på højde med storebror V150-5.6 MW fra Enventus-platformen.

Årsagen til den højere nav er placeringen i Mekong Deltaet i Sydvietnam, hvor den ekstra møllehøjde vil gøre det muligt at udnytte mere stabile vinde.

Nærmest for at gøre manøvren endnu mere bøvlet, vil møllerne være omringet af rejefarme, hvilket gør opsætningen svær. Derfor har Vestas ligeledes designet udarbejdett en speciel kran til lejligheden, som betyder, at der vil være brug for mindre plads til opsætning end normalt.

"Disse projekter vil have de højeste møller i Vietnam og illustrerer Vestas' evne til at optimere værdi for vores kunder, samtidig med at vi udvikler særlige løsninger til alle vindlokationer," siger Clive Turton, der er direktør for Vestas i Asien og Stillehavsområdet:

"Vi har fået et godt fodfæste i landet i løbet af de sidste par måneder. Jeg er overbevist om, at vi fremadrettet kommer til at spille en stor rolle i Vietnams vedvarende energimarked."

Med i aftalen er der også en 20-årig serviceaftale i AOM 5000-klassen, der er den dyreste i Vestas' katalog.

Nordiske Vestas-parker forsinket

Nye norske vindparker kan blive bygget efter dansk forbillede 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs