WoodMac nedjusterer indisk vindmarked efter nedlukning

Nedlukningen af Indien sker på et uheldigt tidspunkt, skriver analysehuset Wood Mackenzie i en rapport, hvor de vurderer, at omkring en femtedel af årets projekter kan blive udskudt.
Foto: Suzlon
Foto: Suzlon
AF RITZAU FINANS

Indien iværksatte i slutningen af marts en nedlukning af samfundet for at komme udbruddet af coronavirus til livs, og det har stor betydning for opførelsen af vindmølleprojekter i landet.

Forstyrrelser i forsyningskæderne og blandt medarbejderne betyder, at omkring en femtedel af årets projekter er i risiko for at blive udskudt, vurderer analysehuset Wood Mackenzie i en rapport.

Møller med en kapacitet på over 3 gigawatt (GW) er i øjeblikket under opførelse med en planlagt færdiggørelse i år, men nedlukningen kan udskyde opførelsen af møller med en kapacitet på 400 megawatt til 2021.

"Timingen af nedlukningen er uheldig, for første kvartal er typisk en af de travleste perioder for opførelsen af vindprojekter," siger analytiker Robert Liew fra Wood Mackenzie.

"Nedlukningen vil forsinke nogle projekter ind til sommer, og hvis nedlukningen forlænges længere end april, kan opførelserne af vindparker udskydes yderligere til monsunsæsonen, hvor opførelserne typisk er på sit laveste."

I rapporten pointeres det, at flere af de stater, der har registreret flest tilfælde af coronavirus, også er dem, hvor forholdene for udvikling af vind- og solprojekter er de mest favorable.

Det gælder blandt andet for Gujarat tæt på grænsen til Pakistan, der er en af de ti værst ramte stater. Her blev der i 2019 opført vindmøller med en kapacitet på 1,4 GW.

Vestas slutspurter sig op på to gigawatt

Siemens Gamesa lukker i Spanien – Vestas holder endnu åbent

Indien lukker helt ned 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også