EnergiWatch

Nordex overvejer genåbning af fabrik i USA

Den amerikanske nacellefabrik, mølleproducenten lukkede ned i 2013, kan atter melde sig i geledderne, hvis toldkrigen fortsætter, fastslår Nordex, der ser stort potentiale i USA også efter 2021.

I 2013 lukkede Nordex sin amerikanske nacellefabrik i Jonesboro. Men den ligger fortsat i mølposen, hvis behovet opstår. | Foto: Energy.gov

For andet år i træk var USA i 2019 det vigtigste marked for Nordex. Vestens største vindmarked udgjorde med installation af 700 MW næsten en fjerdedel af mølleproducentens samlede aktivitet, hvilket godt og vel var det samme for det nordamerikanske ordreindtag, der med en værdi på 1.132 mio. euro var mere end det dobbelt så højt som året tidligere – relativt set såvel som i hele tal.

Om end alting for tiden er præget af usikkerhed på grund af coronavirussen, så står USA også til at blive det største marked i år. Udløbet af den fulde PTC-støtte med årets udgang betyder, at den forventede installation på markedet ifølge f.eks. Woodmacs seneste bliver på godt 15 GW. Mens 2021 står til at blive et næsten lige så stort år med 12,5 GW installeret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs