EnergiWatch

Biogas får krammer og strammer i klimarapport

Klimarådet vil have yderligere udbygning af biogas via udbud. Kun anlæg, der har styr på metanudledningen, skal dog kunne modtage støtte, lige som det skal være slut med at spilde gassen på strømproduktion.

Foto: Louise Herrche Serup

Biogas skal spille en "prominent" rolle frem mod 2030. Det fastslår Klimarådet i sin nye rapport om mål og midler for at reducere den danske CO2-udledningen med de politisk planlagte 70 pct. i indeværende årti. Allerede midt i årtiet skal produktionen stige til 35 PJ, hvilket er en fjerdedel mere, end hvad basisfremskrivningen tilsiger, og nok til at gøre halvdelen af det danske gasforbrug grønt.

"Biogas er en væsentlig komponent til at reducere udledningerne fra det danske gasforbrug. Allerede med energiaftalen i 2018 blev der indgået en aftale om at øge produktionen, men hvis vi skal nå de danske mål, er vi nødt til at skubbe yderligere på," siger Klimarådets formand, Peter Møllgaard.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs