EnergiWatch

Klimapartnerskab: Væk med afgifter på overskudsvarme

"De kan regne 100 pct. med, at det kommer," siger Grundfos' topchef Mads Nipper til Børsen om det idékatalog, som klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder skal aflevere til regeringen.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Et forslag om at afskaffe afgifterne på overskudsvarme fra virksomhedernes produktion vil være at finde i det idékatalog, regeringen om mindre end to måneder modtager fra de 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet, der er tildelt en central rolle i opgaven med at reducere Danmarks udledning af drivhusgasser.

Det fortæller Grundfos-topchef Mads Nipper til Børsen onsdag. Mads Nipper står i spidsen for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder.

"De kan regne 100 pct. med, at det kommer," siger Mads Nipper.

Ifølge beregninger fra Dansk Industri (DI ), baseret på tal fra Skatteministeriet , vil overskudsvarme, der ikke udnyttes i dag, kunne forsyne 128.000 enfamiliehuse med fjernvarme.

Enhedslisten tvivler på effekt af forbedret lov om overskudsvarme 

"Forbedret" lov om overskudsvarme risikerer at lamme branchen 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs