EnergiWatch

Better Energy finder sol-løsning for dyr

Udvikleren har droppet idé om at placere en park i Vamdrup nær Kolding. Det fortæller selskabets investeringsdirektør til Jydske Vestkysten.

Foto: Better Energy

Better Energy havde planer om at bygge en stor solpark i Vamdrup. Men disse overvejelser er nu skrottet. Ikke mindst fordi, at der i udbuddet under Kolding Kommune har været en å-beskyttelseslinje, som gør, at Better Energy kun ville have kunnet benytte sig af halvdelen af det område, udvikleren havde udset sig.

Dermed blev ideen for dyr, bekræfter investeringsdirektør Anders Nielsen over for Jydske Vestkysten.

"Ja, det siger jeg i al sin banalitet, for vi producerer strøm på kommercielle vilkår og uden offentlig støtte, og det sætter også nogle krav for, hvad vi kan give for en grund," siger han til avisen.

Gang i forretningen

Dermed må Better Energy lede videre efter andre placeringer til de solprojekter, som udvikleren vil realisere. For der er meget mere på vej, står det til selskabet selv.  

Som EnergiWatch har beskrevet, går Better Energy således efter at etablere solenergi i Danmark for en samlet kapacitet på syv gigawatt (GW) over de næste seks til otte år. I dag er der opstillet solprojekter for omkring en enkelt GW i Danmark.

Torsdag kom det frem, at Better Energy får et nyt økonomisk rygstød til at hjælpe med at realisere selskabets ambitioner. Den franske kapitalfond Omnes har således købt et sted mellem 15 og 20 pct. af Better Energy for omkring 224 mio. danske kroner.

Dermed er Better Energy værdiansat til 1,1-1,5 mia. kr.

 

Better Energy-chef ser kolossalt potentiale i dansk solenergi 

Better Energy ser polsk sejr som startskud 

Mere fra EnergiWatch

CIP lukker fond 11 milliarder over målet

Med den bredeste investorskare hidtil har Copenhagen Infrastructure Partners sikret sig tilsagn på 52 milliarder til sin seneste fond, der allerede er begyndt at blive fyldt med såvel vind som vand og affald.

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Biogas Danmark så gerne, at man fremrykkede biogaspuljerne til tre lige store årlige runder af 678 mio. kr. i 2024-2026. Klima- og energiminister siger, at det vil skabe mindre konkurrence og øgede udgifter.

Northern Lights indgår ny CCS-aftale

Industrien i de norske fylker Fredrikstad, Sarpsborg og Halden overvejer at lagre CO2 på norsk sokkel. De indgår nu en hensigtserklæring med Equinor, Shell og Total.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs