EnergiWatch

Vattenfall snupper svensk solkontrakt

Det bliver en af Sveriges største solcelleparker, som Vattenfall skal bygge for Vasakronan udenfor Uppsala.

Den 7 hektar store grund i Uppsala, hvor Vattenfall vil opsætte 11.000 solcellepaneler med en samlet kapacitet på 4,4 MW. | Foto: PR / Vattenfall

Sveriges største ejendomsselskab Vasakronan vil gerne have lidt mere solskin på sin bæredygtighedsprofil og vil derfor bygge en solcellepark på deres grund i Fyrislund udenfor Uppsala. Vattenfall har vundet kontrakten.

"At vinde kontrakten til at opføre en af Sveriges største solcelleparker gør mig utrolig stolt. Vasakronan har hele tiden haft et klart billede af, hvad de vil have, og hvilke krav de har, og vi har nu vist, at vi kan leve op til det," siger Ulrika Jardfelt, chef for Vattenfalls varme- og energiløsninger i Sverige, i en pressemeddelelse.

Selvom solceller er styrtdykket i pris, lægger de tunge nordiske skyer dog stadig et loft over størrelsen på parkerne i Sverige. "En af Sveriges største parker" dækker derfor i dette tilfælde over 4,4 MW. Parken forventes at kunne levere strøm svarende til 240 svenske husstande.

Sveriges største solcellepark er ejet af Göteborg Energi og er på 5,5 MW.

"Forbedret" lov om overskudsvarme risikerer at lamme branchen

Statkraft beroliger forbrugeres Equinor-frygt 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs