EnergiWatch

Dobbelt nedbrud blackoutede Storbritannien

Ørsteds havmøllepark og RWEs gasværk lukkede ned på samme tid og fik det britiske elnet til at kollapse. Knap en million briter var uden strøm under det, der beskrives som "sjældne og usædvanlige omstændigheder".

Helt specielle omstændigheder fik en fredag aften i august store dele af det britiske elnet til at bryde sammen. Hændelserne fået diskussioner til at blusse op om, hvordan noget lignende kan undgås. | Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / Ritzau Scanpix

Den 9. august blev fredagshyggen udfordret for godt og vel 936.000 briter, som kunne komme hjem til et manglende TV-signal og et varmere køleskab.

Når de da i det hele taget nåede hjem, for transporten var også særdeles belastet. Toge var forsinket i timevis, alle afgange imod London aflyst. Også flysektoren sled med signalfejl, og lufthavnen i Newcastle blev helt ramt af blackout.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs