EnergiWatch

PFA sluger milliontab på dansk landmøllesalg

Nyt dansk projekt får PFA til at slippe ud af medejerskabet i SE Blue Renewables med tab på blot omkring fem procent af investeringen. Pensionskassen udelukker ikke nye landvindeventyr, om end flere ting taler imod især i Danmark.

Foto: SE Blue Renewables

Lærepenge er som regel dyre.

Afhængig af det anlagte perspektiv har de da også været det for PFA, der efter seks et halvt års ejerskab har solgt sin halvpart i vindselskabet SE Blue Renewables til projektudvikleren Eurowind. For afkastet har været på omkring -5 pct. af de 290 mio. kr., pensionskassen i sin tid investerede i selskabet, svarende til et samlet tab på omkring 15 mio. kr. Men omvendt kunne det have gået langt værre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs