EnergiWatch

Norge vil indføre restriktioner på møllehøjder

For to måneder siden erklærede energiministeren, at der skulle strammes ind i forhold til tilladelser til nye byggerier af vindmøller. Nu kommer der sandsynligvis også begrænsninger på, hvor høje møller man må bygge.

Foto: Torbjörn Bergkvist / Statkraft

Garnet begynder at stramme om den norske vindmølleindustri, der kan se frem til flere restriktioner.

Direktør for Norges Vassdrag- og Energidirektorat (NVE) åbner nemlig nu op for, at der skal ses på, hvordan man strammer kravene til en makshøjde på vindmøllehøjder, når der gives nye tilladelser.

"Vi skal stramme ind på fristerne [for hvornår tilladelser til nye byggerier er gældende, red.]. I den forbindelse er det også naturlige at vurdere, om møllehøjder skal specificeres i tilladelserne," siger han til Teknisk Ukeblad.

Formanden for Stortingets energi- og miljø komité, Ketil Kjenseth, bakker op og mener, at der skal strammes yderligere ind for tilladelser til nye byggerier.

For to måneder siden meldte energiminister Kjell-Børge Freiberg ud, at der vil blive strammet ind i forhold til, hvor lang tid der må gå fra en tilladelse bliver givet, til der må blive bygget.

Det er i den forbindelse, at der nu også vil blive kigget på størrelsen af møller.

Dermed bliver der tilføjet endnu et kapitel til den efterhånden stormombruste historie om vindparken Frøya, hvor byggeriet først startede seks år, efter tilladelserne var givet, og hvor der blev opført færre, men markant større møller.

Nu melder energidirektoratet så ud, at man sandsynligvis har undervurderet betydningen af æstetik for borgerne. Det er dog ikke blevet specificeret, hvordan restriktionerne kan se ud.

Kapitalforvalter overtager norsk vindprojekt på 160 MW

Ketchup-effekten ramte Norge og så tabte politikerne planen på gulvet

Norge dropper plan for udbygning af vind efter politisk stormvejr

Lav udbygning af vind fører til højere strømpriser

Ny analyse: Folkelig modstand kan forstene udbygning af vind

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere