EnergiWatch

Dansk energiselskab køber to jyske solparker

Investeringsselskabet Nordic Solar Energy lægger et trecifret millionbeløb i to parker i Jylland og gør dermed sit indtog på det danske solmarked.

Foto: Jens Dresling

Det danskbaserede investeringsselskab Nordic Solar Energy har for første gang investeret på hjemlig grund. Det solfikserede selskab har således investeret i to parker i Jylland for et trecifret millionbeløb.

Det skriver Berlingske.

Parkerne er placeret nær Holstebro hhv. Sønderborg og kan dække et strømbehov, der svarer til 7.200 husstandes. Ifølge Berlingske fordobler Nordic Solar Energy hermed sin samlede produktion af energi i forhold til i fjor.

"Vi er utroligt glade for vores første danske investering. Det er jo vores hjemsted og her, vores investorer kommer fra. Samtidig glæder vi os over, at vi kan bidrage mere konkret til den grønne omstilling i Danmark. Det er først nu, det er muligt at give vores investorer et fornuftigt afkast på dansk solenergi," siger selskabet adm. direktør, Nikolaj Holtet Hoff.

Når Nordic Solar Energy har ventet med at købe sig ind på det danske marked, hænger det således sammen med, at omkostningerne hidtil har været for høje, lyder det. Nu er omkostningerne faldet, og derudover har selskabet kunnet glæde sig over, at Danmarks Grønne Investeringsfond har støttet investeringen i de to jyske parker.

Nordic Solar Energy åbnede i 2010 og har i dag 190 investorer. Selskabet har investeret 1,8 milliarder i soleenergi fordelt over ni lande. Nordic Solar Energy regner med at skulle investere 700-800 millioner om året de kommende år.

Nordic Solar fordobler elproduktion fra solparker

Nordic Solar vil investere for en milliard i ny fond

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere