EnergiWatch

Mette Frederiksen erkender at mangle penge til klimamål - energiboss ser skattestigninger som eneste udvej

Socialdemokratiets økonomiske 2025-plan indeholder ikke finansiering til at nå partiets klimamål om at reducere drivhusgasserne med 60 pct. i 2030. Det erkender partiformand Mette Frederiksen. Man er nødt til at hæve boligskat og bundskat, lyder det fra Dansk Energi.

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Der er behov for at kradse nye penge ind i statskassen, hvis Socialdemokratiet skal nå i mål med det klimaudspil, som partiet præsenterede i søndags.

Her gjorde partiformand Mette Frederiksen det klart, at Socialdemokratiet vil reducere drivhusgasserne med 60 pct. i 2030 i forhold til 1990-niveauet. I udspillet var det dog ikke konkretiseret, hvor pengene til at nå det mål skal finansieres.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs