EnergiWatch

Vestas vil selv udvikle vindparker

Vestas vil tidligere ind i udviklingen af nye vindmølleparker, så selskabet kan få større gevinst af det store prisfald på vindenergi.

Foto: /ritzau/RUNE AARESTRUP PEDERSEN

Bestyrelsesformanden for Vestas, Bert Nordberg, vil have selskabet til at drage større gevinster af prisfaldet på vindenergi, og det skal ske ved, at man tidligere går ind i udviklingen af vindmølleparker.

Det skriver Finans på baggrund af et et interview med Bert Nordberg.

For som det ser ud nu, er det først og fremmest kunderne, som høster gevinsten for det arbejde, som Vestas lægger i at udvikle nye og bedre produkter til at sænke prisen på vindenergi. Vestas skal altså til at lave flere projekter i stil med det svenske af slagsen, som selskabet gik ind i sidste år sammen med Vattenfall og PKA.

Voksende tendens

"Når man ser på vækstmuligheder, er det klart, at Siemens Gamesa, General Electric og os pludselig laver vores egen udvikling. Jeg tror, det er en trend, som man kommer til at se fremover," siger Bert Nordberg.

Analytikere peger dog på, at det skift kan skabe problemer med selskabet, da det kræver andre kompetencer og at Vestas kan risikere at træde sine kunder over tæerne.

"Det lyder attraktivt, for projektudviklere tjener gode penge. Men det er kompliceret at udvikle og pakke projekter, som kan leveres i en færdig løsning til investorer som pensionskasser," siger Frans Høyer, Vestas-analytiker hos Handelsbanken.

Vestas investerer i svensk vindpark sammen med Vattenfall og PKA 

Vestas debuterer som projektudvikler i USA 

Vestas bliver projektudvikler i Polen 

Mere fra EnergiWatch

Olie Gas Danmark skifter navn og identitet

For bedre at kunne omfavne en anderledes fremtid i Nordsøen, gennemfører brancheorganisation en rebranding i forbindelse med sin årlige konference, som afholdes onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs