EnergiWatch

Industrien frygter dyrere dansk havvind efter udmelding fra regeringen

Regeringen lægger op til i fremtiden at indføre koncessionsbetalinger for havvind på samme måde som for olien i Nordsøen. Skidt signal til investorerne, mener Vindmølleindustrien.

Havvind er på vej til at gå fra statsstøtte til statsstyring. Fredag morgen annoncerede regeringen en beslutning om at reservere praktisk talt hver en dråbe af de danske have, der kan bruges til opstilling af havmøller for at kunne lave statslige udbud i fremtiden. Samtidig lægges der op til, at projektmagerne fremover kommer til at skulle betale for at måtte stille møllerne op.

"Inden vi forærer nogle af verdens bedste vindressourcer væk, vil jeg sikre mig, at vi har overblik over, hvordan vores alle sammens ressourcer kommer fællesskabet til gode – præcis som vi har set med Nordsøolien, der har bidraget med over 400 mia. kr. til den danske statskasse," siger energiminister Lars. Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs