EnergiWatch

Politisk uro rokker ved Ørsteds prestigeprojekt

Det parti, der i sommer anmeldte Taiwans regering for bedrag på grund af høje priser på havvind, er nu kommet til magten. Vi bliver måske nødt til at udskyde vores planer, erkender Ørsted.

Foto: Ørsted

Inden for de kommende fire måneder planlagde Ørsted at træffe et epokegørende valg. Den endelige finansieringsbeslutning (FiD) på de massive Changhua 1+2-projekter, der skal føje 900 MW taiwansk havvind til porteføljen i 2021 og gøre det danske energiselskab til en dominerende aktør i industrien også uden for Europa. Den beslutning risikerer nu at tage længere tid end påregnet.

"Vi oplever et scenarium, hvor vi kan stå over for en forsinkelse i vores køreplan," konstaterer Ørsteds adm. direktør for havvind, Martin Neubert, der udsteder et word of caution om, at finansieringsbeslutningen risikerer at blive udskudt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs