EnergiWatch

Klimarådet skifter formand

Peter Møllgaard, tidligere professor på CBS, afløser Peter Birch Sørensen på posten som formand for Klimarådet de kommende fire år.

Foto: BRENDER ILAN

Efter Peter Birch Sørensens fire år på posten som formand for Klimarådet er det tid til at udpege en afløser.

Valget er faldet på 54-årige Peter Møllgaard, der er professor og dekan ved Maastricht University School og Business and Economics.

"Peter Møllgaard vil videreføre et fagligt stærkt Klimaråd, og det glæder jeg mig til at se resultaterne af. Rådet er i den grad kommet godt fra start i sin første periode på fire år og har markeret sig som en seriøs og velfunderet stemme i klimadebatten," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Peter Møllgaard tiltræder formelt 1. december. Han ser frem til at lede arbejdet med at rådgive regeringen i klimapolitiske spørgsmål.

"Jeg ved, at der venter en stor opgave, men også en opgave, som jeg har rigtig meget lyst til at gå i gang med. Jeg ser frem til at arbejde videre med klimadagsordenen, både i dybden og i bredden, og til at gå i dialog med Klimarådets mange samarbejdspartnere," siger Peter Møllgaard, der i 18 år var professor ved CBS, inden han i april skiftede til sit nuværende job i Holland.

Fra 1. februar skal der også udpeges seks nye menige medlemmer af Klimarådet, fordi de syv nuværende til den tid også har siddet i fire år.

Minister: Klimarådets konklusioner er forvrøvlede

Klimarådet: Regeringen skubber klimabyrde foran sig 

 

 

 

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs