EnergiWatch

Jysk vindleverandør får rekordoverskud

Med nøgletal, der både i top og bund ser ud til at trodse vindindustriens aktuelle logik, viser Welcon, hvordan det stadig kan give mening at levere til havmøller midt inde i landet. Festen er dog slut nu, fastslår direktør.

Der er noget umiddelbart ulogisk ved det seneste årsregnskab fra den Give-baserede tårnproducent Welcon. I en tid hvor vindindustrien globalt er kendetegnet ved de to beslægtede tendenser, at der er høj aktivitet og tungt prispres, ville det give intuitiv mening, hvis omsætningen var høj, men indtjeningen lav. Ikke mindst for en leverandør, hvis altovervejende byggemateriale – stål – steg markant i pris gennem regnskabsåret.

Ikke desto mindre gør det diametralt modsatte sig gældende. I 2017/18 gik omsætningen således tilbage med 28 pct. fra året før til 434 mio. kr. – men udgiften til stål og andre råvarer faldt med 57 pct., mens bundlinjen stormede frem med 18 pct. til knap 41 mio. kr. efter skat. Det bedste resultat til dato.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs