EnergiWatch

CIP vandt, Ørsted tabte – men det store spørgsmål udestår

USA's første udbud af havvind endte større end ventet med 800 MW til Vineyard Wind og det halve til amerikansk udvikler i nabostat. Det betyder dog næppe, at havvindens fremtid i landet nu ligger fast.

Foto: Fred.Olsen Windcarrier

ANALYSE: Onsdag blev USA's havvindindustri endelig skudt i gang. Efter et årti med både vådeskud i form af det kuldsejlede Cape Wind-projekt og varselsskud i form af pilotprojektet Block Island blev den reelle aftrækker trykket ind i Massachusetts med kåringen af vinderen i Amerikas første udbud af havvind.

Som i enhver anden konkurrence er det let at pege på vindere og tabere. Vineyard Wind ramte plet med det største af sine to bud på opførelse af 800 MW på projektet syd for den eksklusive sommerhusø Martha's Vineyard. Men også amerikanske Deepwater Wind havde grund til at glæde sig, eftersom startpistolen viste sig at have double trigger, da udvikleren fik tildelt 400 MW til Revolution Wind-projektet i nabostaten Rhode Island.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs