EnergiWatch

Ørsted får tilladelser til 900 MW havvind i Taiwan

Den danske udvikler har fået grønt lys til at nettilslutte to havvindmølleparker i Changhua-regionen frem mod 2021.

Foto: Ørsted

Taiwans økonoministerium har givet danske Ørsted til at nettilslutte to havvindmølleparker på 900 MW, meddeler selskabet.

Med det er en vigtig milepæl for projekterne Changhua 1 (605MW) og 2 (295MW) nået, og Ørsted bliver altså leverandør af de første havvindprojekter i kommerciel skala i regionen. Parkerne forventes opført i 2021.

"Det er et banebrydende øjeblik for havvind i Asien og Stillehavsområdet. Vi er stolte over at være blevet betroet denne vigtige og store opgave, som bliver en milepæl i Taiwans ambitiøse omstilling til vedvarende energi," udtaler koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Wind Power, Martin Neubert, i meddelelsen.

Ørsted opnåede de første godkendelser af projekterne tilbage i februar, hvor landets agentur for miljøbeskyttelse i alt gav fire tilladelser til havvindmølleprojekter, alle ejet af Ørsted. Samlet har selskabet potentiale til at opføre 2,4 GW i Taiwan.

Selskabet oplyser, at de næste skridt for Changhua-projekterne bliver at få byggetilladelse og "underskrive en elkøbsaftale med Taipower og dermed fastlægge afregningsprisen."

"Vi er beærede over resultatet af dagens tildeling af netkapacitet. Ørsted er meget opsat på at levere havvindmølleparker i verdensklasse til tiden for at understøtte Taiwans ambitiøse grønne energimål. Vi kommer til at arbejde tæt sammen med regeringen og de lokale myndigheder, og som vi har skrevet i vores ansøgning om nettilslutning, er vi fast besluttede på at opbygge en lokal forsyningskæde, engagere os i lokalsamfundet, overføre viden til Taiwan og udvikle lokale talenter," udtaler Ørsteds direktør for Asien og Stillehavsområdet, Matthias Bausenwein.

Ørsted oplyste i forbindelse med sidste uges offentliggørelse af sit regnskab for første kvartal, at man er parat til yderligere investeringer i den første havvindmøllepark i Taiwan, Formosa-projektets fase to, hvor man skal bygge 120 MW. Her har vindmølleproducenten Siemens Gamesa tidligere annonceret, at man er blevet valgt som leverandør.

"Skønhedskonkurrence" er afgørende for Ørsted

Ørsted: Håber på jackpot i havvind

Ørsted vil investere flere penge i taiwansk havvindmølleprojekt

Ørsted opjusterer forventningerne

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs