EnergiWatch

Ørsted vil investere flere penge i taiwansk havvindmølleprojekt

Det danske energiselskab har besluttet sig for at gå videre med Formosa-projektet i Taiwan.

Foto: Ørsted PR

Ørsted har besluttet at investere flere penge i den taiwanske havvindmøllepark Formosa, der står foran en større udvidelse.

I første del af projektet blev der opstillet fire vindmøller med en samlet kapacitet på 8 megawatt (MW), og i næste fase skal der opstilles 20 vindmøller på 120 MW, som efter planen skal opføres næste år, oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Formosa-vindparken ligger ud for Taiwans kyst og er landets første havvindmøllepark. De første fire møller har været i drift det seneste år.

Formosa-projektet er et samarbejde mellem tre aktører i et fælles selskab, hvor Ørsted ejer 35 pct., det lokale selskab Swancor Renewable ejer 15 pct., mens Macquarie Capital sidder på de sidste 50 pct.

Joint ventureselskabet ventes at tage endelig investeringsbeslutning i næste måned om udvidelsen. Selskabet har indgået aftale med Siemens Gamesa om at levere 20 vindmøller.

Ud over Formosa-projektet er Ørsted i øjeblikket ved at udvikle fire havvindmølleparker i Taiwan i en langt større skala med en samlet kapacitet på op til 2400 MW.

Projekterne er blevet miljøgodkendt, men der mangler endnu at blive offentliggjort en afgørelse fra de taiwanske myndigheder, der i løbet af april ventes at tildele kontrakterne.

Ørsted opjusterer forventningerne

Ørsted overtager britisk batteriprojekt 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs