EnergiWatch

Ørsted ser hollandsk nulbud som lottoseddel

Forretningsmodellen for de to hollandske havvindprojekter, som Vattenfall mandag aften vandt tilladelsen til at opføre, er præget af, at man famler i blinde, mener Ørsteds vindchef.

Foto: Windpark Noordostpolder

Mandag aften skrev Vattenfall nok et kapitel i historien om de faldende priser på havvind. Via datterselskabet Chinook vandt energiselskabet tilladelsen til at opføre og drive projekterne Hollandse Kust Zuid 1&2 på 700 MW via et såkaldt nulbud. Dermed stempler svenskerne ikke blot ind i den hollandske sektor, men bliver også de første i verden, der skal få havvindmøller til at snurre uden hjælp fra direkte statsstøtte.

De to parker skal ifølge den hollandske regering således senest tages i drift i 2022. Det betyder, at Vattenfall overhaler bl.a. markedslederen Ørsted indenom, efter at det danske energiselskab ligeledes med nulbud sidste år sikrede sig de tyske projekter OWP West og Borkum Riffgrund West 2. De to projekter skal være klar i 2024.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs